tisdag, juni 04, 2013

3.6. EN AV DE MÄKTIGASTE DAGARNA I MITT LIV

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord. Hur många ord vill ni ha? 4000, 5000 kanske 10 000? Har redigerat långt ifrån alla bilder jag tog. Har inte sett på alla filmer jag filmade. Men en sak vet jag. Det är att den här konserten var by far en av de bästa upplevelserna jag varit med om i mitt liv. Ett av de bästa val jag gjort och jag var fan i mej med om en av mina mest gripande stunder.
Ni som har följt med mej under åren har kanske märkt att musik är en av mina största passioner och att den betyder otroligt mycket för mej? Men jag tror jag aldrig har gett er ett vidare djupt inlägg om musik, som 'this is my passion' eller något. Kanske det här är det första som kommer i närheten av det?
Dom här bilderna som jag tog på någon timme är några av de bilder som jag är mest stolt över att säga är mina. Därför ser ni mitt namn överallt, det här är inga bilder jag vill se i någon annans händer. 
Jag har ingen som helst aning om hur jag ska kunna beskriva känslan för er. Känslan jag fick när de kom ut på scen, känslan jag hade genom hela konserten och känslan nu efteråt. Därför kommer jag nog låta bilderna tala för det mesta och slänga in lite kommentarer här och där. Som jag sa tidigare, bilder säger mer än tusen ord.
Jag vet inte hur mycket jag skrev om Bruce Springsteen konserten jag var på förra året. Men den var den bästa jag någon gång sett, den som fått mej att få den där euforiska känslan bäst och den som fått mej att känna ångest för att jag inte längre befinner mej på arenan. Den konserten var inget, inget mot den här. Känslan jag hade då var absolut inte den samma som nu.
Konfetti som var överallt i hela arenan. Vad mer kan man begära än det?
Kan säga att jag tänkte börja gråta för att jag tyckte att det var allt för mäktigt. Tycker att jag bara säger samma saker om och om igen, men jag sa ju tidigare jag kan inte alls förklara hur jag kände under de här allt för snabbt gångna timmarna.
Raketer som small som fan. Eld som sprutade och gjorde så att man nästan kände svetten som trängde ut ur porerna för att det var så varmt. Flygande legender i luften. Publiken som skrek som fan. Raketer som sköts ur gitarrer. Blod som Gene fladdrade runt med tungan. Basspelande med tungan. Singer som åkte upp med trumsettet i luften. Gene och Tommy som stod på plattåer som sedan fördes ut i publiken. Paul som hoppade på en stång och sedan fördes ut i publiken. Vad mer har jag glömt? Legender på scen allihopa, musiken som var bättre än någonsin, lamporna, ljuset, allting. KÄRLEK.
Mitt hjärta börjar pumpa bara av att jag tänker på att jag var där och på grund av att jag ser de här bilderna. Vissa kanske tycker att jag är fånig, andra kanske blir arga för att de inte var där och några av er kanske tycker att det här är ett onödigt långt inlägg, med onödigt många bilder på samma sak. Men det här skriver jag för att senare minnas känslan då jag blir äldre och läser tillbaks.
Det jag upplevde den här Måndagen var en av mina bästa dagar i mitt liv och jag är så glad att jag fick se de här människorna och uppleva den otroliga show som de visade åt ett begränsat x-antal just i Helsingfors.
Dom här två är troligen de bästa bilderna jag tagit, som visar mest känsla och något av det jag stoltast har åstadkommit i mitt liv.
Vet inte hur mycket jag babblade osammanhängande där. Och det här blev otroligt långt, jag vet. Men jag hoppas att ni i alla fall kunde ta en liten del och åtminstone förstå lite vilken fucking amazing måndag jag har haft. Och vilken otrolig upplevelse jag fått vara med om.

Någon gång försökt förklara vad kärlek är? Ni borde veta att det inte går. Här har ni i alla fall 18 000 ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar