tisdag, oktober 21, 2014

Vem är er någon?

Jag hittade något på min blogg idag, som jag skrivit 19.6.2014. Jag publicerade det aldrig, varför har jag ingen aning om. Kanske det börjar vara dags, jag brukar trots allt dela med mig av some deep shit lite nu som då. 

Tänk på någon. Tänk på en person. Vem som helst, jag bryr mig inte vem som kommer upp i dina tankar. Men jag vet att det kommer vara någon speciell och någon som står er väldigt nära. Jag vet i alla fall vem jag tänker på.

Det är någon som alltid funnits där för mig. Alltid lyssnat, alltid tröstat, alltid sett mig för den jag är och alltid kommit tillbaka, bett om förlåtelse, förlåtit, sprungit mot mig när vi inte setts på en tid. Har ni kommit på någon nu?

Jag tycker inte om ögonkontakt. En person frågade mig en gång, är det för att du döljer något, för att du inte talar sanning eller för att du är rädd för mig. Mitt svar var bara, jag tycker inte om att se folk i ögonen. Den här någon kunde jag ha ögonkontakt med hur länge som helst. Flera timmar om tålamodet skulle ha funnits där. Det fanns ett band. Ett band mellan oss som gjorde att det gick, det var så tjockt, så ärligt och så rent. Det var någon som ärrat mig, otaliga gånger. Jag kan räkna dem och jag kan se dem. Men det var även någon som jag tillät göra ärr på mig och kunde förlåta efter det för att bandet var så starkt. Det var någon som jag kunde ligga bredvid i flera timmar fast jag hade hur mycket som helst att göra. Men det kändes rätt, det kändes bra och det kändes tryggt.

Ni vet trygghet, är inte det någonting som alla letar efter? Trygghet, hur många gånger har inte jag själv letat efter det. Så många gånger att jag inte ens kan räkna längre. Men fast jag inte hittat den sorts trygghet jag just då behövde, hade jag alltid någonting att gå tillbaks till. En trygghet som funnits där i princip hela mitt liv. Hela mitt liv låter mycket. Men tänk på den här någon och sedan hela ditt liv. Hur mycket är det egentligen? Allt för lite, visst. Men ett band är starkt om det grundat sig på hela ditt liv.

Det här är någon som gett mig allt jag behövt. Trygghet, kärlek, ärlighet, svar, bekräftelse. Vad mer behöver man i sitt liv? Den som jag försöker beskriva är någon som jag stått nära, väldigt, väldigt nära. Ni vet då man står någon nära, så pass nära att man letar efter mera vänner som ska vara precis som just den här någon. Ni letar efter den där jävla tryggheten som jag just nämnt flera gånger, men ni hittar den inte, för ni kommer inte hitta den i någon annan. Ni letar efter, förtroende, ärlighet, envishet, mod och allt som den här någon har i sig för ni har så otroligt svårt att släppa tanken att det bara finns en på planeten som är så här. Jag har aldrig hittat någon som fungerar på det viset som den jag tänker på.

Den här någon är någon som gjort att jag faktiskt haft lust att stiga upp på morgonen. Som lett mig in på rätt stig då jag varit på villovägar, som har hjälpt mig sova om nätterna, som har varit där då det varit mörkaste vintertid och jag varit ensam hemma. Som har suttit bredvid mig då jag skadat mig, som tröstande stått vid min sida då någonting har varit fel.

Det är så otroligt svårt att beskriva någon som står en nära, visst är det? Jag försöker och försöker, men inte ens de mest invecklade och ståtligaste orden skulle någonsin kunna beskriva en person som står dig nära. Har ni kommit på vem er någon är nu? Kanske er någon är som min. Ni skulle aldrig frivilligt lämna dem bakom er, för att då skulle ni inte längre känna att ni kan leva, andas eller kunna gå vidare. Men tanken att den skulle lämna er är ändå värre, så för att skydda er själva väljer ni det lättare alternativet. Ni går före. Det är ni som svänger ryggen till, så hade jag tänkt att det skulle bli. Men vem försökte jag lura, hur skulle det gå till. Jag var frustrerad då jag letade efter någon som skulle vara som min. En vän sa då, du kan inte förvänta dig att du ska hitta allt det där i en människa.


Vem är er någon?

2 kommentarer:

 1. går inte att öppna länken på din någon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. borde nog fungera..
   https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10715731_10201774945613789_314223001_n.jpg?oh=8a0f89c0856cab9ff607160ac001f227&oe=5448C9BB&__gda__=1414031274_256f23ef5ce0f442ab2d8b0b53426d35

   Radera